Comment are off

TAKIMI I ZHVILLUAR NE POGRADEC LIDHUR ME PREZANTIMIN E PROJEKT IDESE MBI MENAXHIMIN E ZONES DRILON –TUSHEMISHT

Ne date 2 gusht, ne ambientet e bashkise Pogradec u zhvillua takimi , lidhur me prezantimin e projekt idese mbi menaxhimin e zones Drilon – Tushemisht . Kjo e fundit nga ana e kompanise italiane SITI , e cila eshte kontraktuar nga ana e Fondit Amerikan te Zhvillimit .
 
Ne kete takim moren pjese deputati i zones se Pogradecit , z. Eduart Shalesi , zv. Kryetari i Bashkise Pogradec zv. Polikron Balliu, perfaqesues te tjere te bashkise Pogradec, perfaqeues nga Ministra e Zhvillimit Urban, nga Agjencia Kombetare e Turizmit , nga projekti Gjerman GIZ, nga Agjencia per zonat e Mbrojtura , nga Drejtora e Zonave te Mbrojtura te Qarkut te Korces, OJQ te ndryshme etj.
 
Takimi u perqendrua ne prazantimin qe konsulenti i kompanise italiane Z. Marko Valle lidhur me kete teme .
 
Ne vija te pergjithshme ai propozoi rruget dhe menyrat qe duhet te ndjeke kjo zone gjate viteve te ardhshme lidhur me Zhvillimin e Turizmit dhe te Infrastruktures Keto te fundit propozohen te relaizohen duke perfshire disa periudha qe arrijen deri ne vitin 2023 .
 
Ideja kryesore qe u propozua nga ana e komanise italiane lidhej me konceptim e aplikimit te eko – turizmit per zhvillimin e kesaj hapesire . Kjo si forma me e mire qe i sherben zhvillimit dhe ruajties se kesaj zone .
 
Nga ana e te pranishmeve pati diskutime, ku mund te permenim ate te deputetit te zones, z. Shalesi i cili parashtroi nder te tjera zhvillimin e infrastrktures duke percjelle edhe kerksat e banoreve te Pogradecit , te cilet sipas nje sondashi ne masen 73 per qind kane shprehur interes per ndertimin e nje pedonaleje pergjate liqenit nga Pogradeci ne Tushemisht .
 
Nga na e te pranishmeve pati kerkesa dhe sugjerime mbi vleresime te kapacitetit mbajtes se zones ( parashtuara nga AKT ) apo mbi idene e kthimit te zones Drilon – Tushemisht me teper me drejtim visiting center se sa akomodim i larte ( nga Drejtoria e Zonave te Mbrojtura ) .
 
Ky projekt shpresojme se do te ndikoje pozitivisht ne zhvillimin modern dhe ne konservimin afat gjate te kesaj zone te rendesishme turistike .
About the Author