Comment are off

Celja e sezonit turistik ne Pogradec

Përshkrim

 Çelja e sesionit turistik është një prej eventeve më gjithpërfshirëse të Bashkisë Pogradec. Viti 2017 sjell së bashku tre qytete nga dy shtete, të bashkuar në Pogradec për Ditën e Liqenit – Ohri – Struga dhe Pogradeci. Së bashku do të hapim Sesionin Turistik Veror. Ky projekt konsiston në hapjen dhe ftesën e turistëve mbarë dhe ndërkombëtarë për të vizituar asetet natyrore, kulturore dhe historike që mbart qyteti i Pogradecit. Është kthyer në traditë kremti i këtij eventi që ndërthur kulturën, turizmin, kulinarinë, biznesin vendas dhe sektorë të tjerë që kulminojnë Sesionit Veror dhe jo vetëm.

 Programi:

 • Hapja:
  • Muzikë në sfond;
  • Performancë me kërcime të ndryshme;
  • Fjalim nga Kryetari;
  • Fjalim nga miqtë e Strugës dhe të Ohrid;
  • Program artistik:
   • Dramatizim nga Kuteli;
   • Performancë me Gr. Nostalgjia, Alba Dajlani, Liza Mara;
   • Performancë me poezi të ndryshme.
  • Nisja e argëtimit të fëmijëve;
   • Klloun;
   • Kështjella rëre.
   • Lojëra argëtuese.
  • Përurimi i Monumentit;
  • Festivali i Koranit dhe Gatime Tradicionale;
  • Numër Aeronautik;
  • Demostrim i Rojtarëve të Plazhit;
  • Konkurs:
   • Garë me varka/Notarë;
   • Garë me biçikleta (Lin – 1 Maji);
   • Orë stërvitore bregliqenore (volejboll + futboll).
  • Panairi i Punimeve Artizanale dhe Zejtarie;
  • Serenatistët;
  • Exponatyrë (ekspozitë në natyrë);
  • Ekspozita “Ditët Pogradecare”, A. Fezollari;
  • Koncert Muzikor
   • Hapja e koncertit;
   • Ndarje Çertifikatash për bashkëpunëtorët e kompeticioneve.
   • Ndarje Trofesh për bashkëpunëtorët e kompeticioneve
   • Klloun;
   • Lojëra argëtuese;
   • Stendë me materiale promocionale të qytetit. Festivali i Koranit dhe Gatimet Tradicionale nga të gjitha Njësitë Administrative në varësi të Bashkisë Pogradec.
About the Author