Takimi me Prefekten e Tiranës

Ne zyrat e Agjencise Kombetare të Turizmit, gjate nje takimi shume miqesor , informues dhe ne kuader te dialogut dhe bashkepunimit me pushtetin lokal , me Prefekten e re të Tiranes Znj. Suzana Jahollari, të ciles i urojme shume sukses ne detyren e re.  
Read More →

AKT në takimin me temë mbi zonat e mbrojtura dhe Turizmin e qëndrueshem në Shqipëri mbajtur në “COD”

Agjencia Kombëtare e Turizmit bashkë me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit ishte e ftuar në takimin me temë mbi zonat e mbrojtura dhe Turizmin e qëndrueshem në Shqipëri mbajtur në “COD” Qëndra për Hapje dhe Dialog pranë Kryeministrisë organizuar nga Agjencia Italiane për Z
Read More →

World Travel Market London 2017

Hap dyert per mijera vizitore nje nder panairet me te rendesishem te turizmit ne Bote WTM ( World Travel Market) i cili po zhvillohet ne Londer ne datat 6-8 Nentor 2017. Stenden e Agjencise Kombetare të Turizmit se bashku me nje grup të operatoreve turistike e shoqeron tematika e turi
Read More →

Rijetëzimi i Via Egnatia

Agjencia Kombëtare e Turizmit ishte e pranishme në sitin arkeologjik në stacionin antik Romak te Ad Quintum në Bradashesh të Elbasanit për të përuruar shtegun më të ri turistik “Via Egnatia” dhe për të garantuar së bashku me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, mbështetjen maksimale e
Read More →

Dita e Agroturizmit në Parkun Rajonal Shkrel

Dita e Agroturizmit në Parkun Rajonal Shkrel, në Reç të Malësisë së Madhe ku Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë si përkrahëse dhe partner i këtij aktiviteti në bashkëpunim me Bashkinë Malësi e Madhe dhe GIZ , aktivitet i cili i shërben turizmit gjithëvjetor e të qëndrueshëm dhe
Read More →

Pjesemarrja e AKT ne perurimin e linjes se re te anijeve te Adria Ferries

Perurohet linja e trageteve Adria Ferries ,AF MICHELA e cila do te lidhe me shpejt , portin e Durresit me ate te Ancones dhe Triestes . Perurimi i kesaj linje do te jete nje vlere e shtuar jo vetem per transportin detar por edhe per punen promovuese te AkT-se ne bashkepunim dhe me Adr
Read More →

Pjesemarrja e Agjencise Kombetare te Turizmit ne Panairin e Salernos

Agjencia Kombëtare e Turizmit dhe Shqipëria merr pjesë si e ftuar për herë të parë në Panairin Mesdhetar të Turizmin Arkeologjik i cili po zhvillohet në Parkun Arkeologjik të Paestum afër Salernos , Itali në datat 26-29 Tetor 2017. Në hapësirën dedikuar vendit tonë stafi i AKT po shfa
Read More →

Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë në Konferencën e shtatë të Biznesit ”Turizmi në Evropën Juglindore”

Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë në Konferencën e shtatë të Biznesit ”Turizmi në Evropën Juglindore” e cila u organizua në Beograd nën kujdesin e Ministrisë së Turizmit të Serbisë. Qëllimi i konferencës ishte përmirësimi i konkurueshmërisë dhe rritjes së të ardhurave nga indus
Read More →

Shqipëria prezantohet në TV 7 Turk

Falë bashkëpunimit shumë të frytshëm midis Agjencisë Kombëtare të Turizmit dhe kompanisë ajrore Turkish Airlines u mundësua që publiku Turk të njohë vendin tonë duke organizuar dhe mundësuar një reportazh turistik prej 45 minutash nga Gazetarët e njohur Turq Yasim Easirgenr dhe Ozlem
Read More →

Shqipëria Turistike prezantohet Panairin Ndërkombetar të Turizmit “TTG Incontri” Rimini

Shqiperia Turistike prezantohet per here te parë në Panairin Ndërkombetar të Turizmit “TTG Incontri” i cili zhvillohet në Rimini Fiera në Itali . Agjencia Kombëtare e Turizmit përfaqësohet me nje stendë dinjitoze së bashku me 9 operatorë turistikë shqiptarë nga sektori privat, të cilë
Read More →