BSH-Të ardhurat nga turizmi , 1,3 miliardë euro

BSH-Të ardhurat nga turizmi 1,3 miliardë euro ka arkëtuar Shqipëria të ardhura nga udhëtimet e shtetasve të huaj për periudhën janar-shtator 2017, që do të thotë 13% më shumë në raport me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, duke arritur nivelin më të lartë rekord. Por gati 1 milia
Read More →

Konkursi i Turizmit , bashkëpunim i AKT dhe E-Albania

Konkursi online i Turizmit me fotot , videot , esetë dhe logot më të mira tuajat , vlerësuar nga vetë ju ! Klikoni linkun , rregjistrohuni , shkarkoni materialet tuaja më të mira të Shqipërisë Turistike dhe votoni . Së shpejti shpallen fituesit të cilëve ju ofrohet udhëtime falas në p
Read More →

Takimi “Shqipëria e Turizmit të Aventurës”

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit , Agjencia Kombëtare e Turizmit në bashkëpunim me federatat e sporteve outdoor organizojnë me dt. 8 dhjetor në Parkun Olimpik të Tiranës takimin “Shqipëria e Turizmit të Aventurës” për të promovuar natyrën , diversitetin e saj , dhe kultur
Read More →

Takimi Tourism , a chance for local economic growth and employment

Agjencia Kombetare e Turizmit mori pjese ne konferencen “Tourism-A chance for local economic growth and employment” te organizuar nga GOA (Global Opportunities Albania), e cila u zhvillua diten e sotme ne qytetin e Gramshit. Ne kete konference moren pjese Znj. Luljeta Doll
Read More →

Ndertimin e partneritetit publik-privat” ne funksion te nje zhvillimi të qendrueshem për sektorin e Turizmit.

AKT me  Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit Z.Blendi Klosi, Bashkine Vlore dhe AZHR 4 gjate konferences se mbajtur ne qytetin e Vlores mbi “Ndertimin e partneritetit publik-privat” ne funksion te nje zhvillimi të qendrueshem për sektorin e Turizmit.
Read More →

AKT në Panairin e Varshavës

Agjencia Kombetare e Turizmit merr pjese ne panairin TT Varshave i cili po zhvillohet ne datat 23-25 Nentor. Ky eshte nje nga panairet me te rendesishem te turizmit ne Europen Lindore, ku e gjithe industria e turizmit eshte bashkuar ne Pallatin e Kultures dhe Shkencave ne Varshave. Pa
Read More →

Rritje me 25 % të nr të turistëve gjatë muajit tetor 2017

Një lajm shumë i mirë konfirmohet për Turizmin Shqiptar sipas shifrave te INSTAT ! Numri i shtetasve të huaj të hyrë në vend është 379.327. Krahasuar me Tetor 2016, ky numër është rritur me 25,3 %. AKT vazhdon me punën e saj promovuese jashtë dhe brënda Shqipërisë si me panairin e Var
Read More →

Udhëtim familjarizues me një grup të rëndësishëm gazetarësh e mediash Japoneze

Këtë fundjavë Agjencia Kombëtare e Turizmit realizoi një udhëtim familjarizues me një grup të rëndësishëm gazetarësh e mediash Japoneze duke vizituar disa nga atraksionet turistike të vendit si Shkodra , Kruja , Tirana , Berati dhe Durrësi . Në sajë të një bashkëpunimi të AKT me Ambas
Read More →

Tirana SME Week 2017| Speed Up to Europe

Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë në konferencën me temë : “Tirana SME Week 2017| Speed Up to Europe” organizuar nga Instituti Shqiptar i SME-ve ” SME Albania” me mbështetjen e Ambasadës Hollandeze dhe Cooperazione Italiana . Gjatë fjalës se tij drejtori i per
Read More →

Takim me shoqatat e Turizmit dhe AKSHI

Diten e djeshme u zhvillua takimi, ne ambjentet e AKT-se, me shoqatat e turizmit, Turkish Arlines dhe AKSHI-in per temat e meposhtme: – Zhvillimi I takimit ne date 30 Nentor, ne pranine e Ministrit te Turizmit dhe Mjedisit, me shoqatat e turizmit dhe te gjithe aktoret qe operojn
Read More →