Rritje me 25 % të nr të turistëve gjatë muajit tetor 2017

Një lajm shumë i mirë konfirmohet për Turizmin Shqiptar sipas shifrave te INSTAT ! Numri i shtetasve të huaj të hyrë në vend është 379.327. Krahasuar me Tetor 2016, ky numër është rritur me 25,3 %. AKT vazhdon me punën e saj promovuese jashtë dhe brënda Shqipërisë si me panairin e Var
Read More →

Udhëtim familjarizues me një grup të rëndësishëm gazetarësh e mediash Japoneze

Këtë fundjavë Agjencia Kombëtare e Turizmit realizoi një udhëtim familjarizues me një grup të rëndësishëm gazetarësh e mediash Japoneze duke vizituar disa nga atraksionet turistike të vendit si Shkodra , Kruja , Tirana , Berati dhe Durrësi . Në sajë të një bashkëpunimi të AKT me Ambas
Read More →

Tirana SME Week 2017| Speed Up to Europe

Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë në konferencën me temë : “Tirana SME Week 2017| Speed Up to Europe” organizuar nga Instituti Shqiptar i SME-ve ” SME Albania” me mbështetjen e Ambasadës Hollandeze dhe Cooperazione Italiana . Gjatë fjalës se tij drejtori i per
Read More →

Takim me shoqatat e Turizmit dhe AKSHI

Diten e djeshme u zhvillua takimi, ne ambjentet e AKT-se, me shoqatat e turizmit, Turkish Arlines dhe AKSHI-in per temat e meposhtme: – Zhvillimi I takimit ne date 30 Nentor, ne pranine e Ministrit te Turizmit dhe Mjedisit, me shoqatat e turizmit dhe te gjithe aktoret qe operojn
Read More →

Takimi me Prefekten e Tiranës

Ne zyrat e Agjencise Kombetare të Turizmit, gjate nje takimi shume miqesor , informues dhe ne kuader te dialogut dhe bashkepunimit me pushtetin lokal , me Prefekten e re të Tiranes Znj. Suzana Jahollari, të ciles i urojme shume sukses ne detyren e re.  
Read More →

AKT në takimin me temë mbi zonat e mbrojtura dhe Turizmin e qëndrueshem në Shqipëri mbajtur në “COD”

Agjencia Kombëtare e Turizmit bashkë me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit ishte e ftuar në takimin me temë mbi zonat e mbrojtura dhe Turizmin e qëndrueshem në Shqipëri mbajtur në “COD” Qëndra për Hapje dhe Dialog pranë Kryeministrisë organizuar nga Agjencia Italiane për Z
Read More →

World Travel Market London 2017

Hap dyert per mijera vizitore nje nder panairet me te rendesishem te turizmit ne Bote WTM ( World Travel Market) i cili po zhvillohet ne Londer ne datat 6-8 Nentor 2017. Stenden e Agjencise Kombetare të Turizmit se bashku me nje grup të operatoreve turistike e shoqeron tematika e turi
Read More →

Rijetëzimi i Via Egnatia

Agjencia Kombëtare e Turizmit ishte e pranishme në sitin arkeologjik në stacionin antik Romak te Ad Quintum në Bradashesh të Elbasanit për të përuruar shtegun më të ri turistik “Via Egnatia” dhe për të garantuar së bashku me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, mbështetjen maksimale e
Read More →

Dita e Agroturizmit në Parkun Rajonal Shkrel

Dita e Agroturizmit në Parkun Rajonal Shkrel, në Reç të Malësisë së Madhe ku Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë si përkrahëse dhe partner i këtij aktiviteti në bashkëpunim me Bashkinë Malësi e Madhe dhe GIZ , aktivitet i cili i shërben turizmit gjithëvjetor e të qëndrueshëm dhe
Read More →

Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë në Konferencën e shtatë të Biznesit ”Turizmi në Evropën Juglindore”

Agjencia Kombëtare e Turizmit mori pjesë në Konferencën e shtatë të Biznesit ”Turizmi në Evropën Juglindore” e cila u organizua në Beograd nën kujdesin e Ministrisë së Turizmit të Serbisë. Qëllimi i konferencës ishte përmirësimi i konkurueshmërisë dhe rritjes së të ardhurave nga indus
Read More →